Jasno
23°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Pred tromi rokmi zaútočil sekerou na brata. Teraz týral vlastnú matku
Zdielať na

Pred tromi rokmi zaútočil sekerou na brata. Teraz týral vlastnú matku

LUKAČOVCE / Chcel zavraždiť brata, teraz čelí ďalšiemu obvineniu. Gabriel z obce Lukačovce v okrese Humenné podľa polície ubližoval vlastnej matke. Keď sa žene podarilo ujsť, ukryla sa na dvore a v strachu o život zavolala políciu.

Malo sa to diať v dome, kde 47-ročný Gabriel býva spolu so svojou matkou. Podľa polície ženu rôznym spôsobom obmedzoval a vyhrážal sa jej ublížením na zdraví. "Zakázal sa jej stretávať so susedmi, uvariť obed, či nútil ju po dlhú dobu sedieť na stoličke," opísala správanie muža Jana Migaľová, hovorkyňa KR PZ Prešov. Na stoličke na chodbe musela sedieť dlhých sedem hodín. Neskôr sa ukryla na dvore. V strachu o život zavolala políciu. Policajti muža obvinili z trestného činu nebezpečného vyhrážania.

"Obvinený bol sudcom právoplatné vzatý do väzby, a to na základe dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v páchaní trestnej činnosti," povedala Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji. Napriek zlému zaobchádzaniu Gabrielova matka prekvapuje tvrdením: "Nie je mi lepšie, lebo mi chýba, porobil, čo treba".

Toto ale nie je jediný problém, ktorý má muž na krku. Pred troma rokmi ho obvinili z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu. Vtedy si mal kladivom trúfnuť na vlastného brata. "Zobudil som sa na to, že on stojí nado mnou a udiera ma kladivom do hlavy, ja ho nechcem v živote vidieť. Mohol ma zabiť, nech si to odtrpí aj on," povedal vo februári 2014 Michal, Gabrielov brat.

Sudca uznal Gabriela vinným len z ublíženia na zdraví. Krajský prokurátor totiž skutok prekvalifikoval. "Súdnymi znalcami z odboru zdravotníctva bolo konštatované, že poškodený utrpel len ľahké zranenia. K jeho ohrozeniu života nedošlo," vyjadril sa Marián Spišák, hovorca okresnej prokuratúry v Humennom. 

Dostal 18-mesačný trest odňatia slobody. A väzenie mu teraz hrozí znova. Ak mu bude vina preukázaná,hrozí mu až trojročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy