Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Bývalý hotel pravdepodobne niekto zapálil. Plamene boli viditeľné z niekoľkých kilometrov
Zdielať na

Bývalý hotel pravdepodobne niekto zapálil. Plamene boli viditeľné z niekoľkých kilometrov

CÍFER / Budovu bývalého hotela niekto úmyselne podpálil. Požiar zamestnal viac ako 30 hasičov, ktorí museli spálenisko strážiť viac ako 24 hodín. Podľa predbežných zistení dosiahla škoda hranicu 40 - 60 000 eur.

Z budovy sa dymilo aj po 16 hodinách intenzívneho hasenia. Podľa svedkov, ktorých v noci zobudili hasičské sirény, bolo požiar vidieť až z Trnavy. 

Až po prehliadke ruín bývalého hotela budú môcť vyšetrovatelia potvrdiť alebo vyvrátiť, či sa v budove počas požiaru nikto nenachádzal a nedošlo k usmrteniu. Budovy boli nevyužívané ako ubytovacie zariadenia od roku 2008. Obec získala areál aj s bazénom. Postupne chceli tieto priestory zrekonštruovať na turistické ubytovne.

"V každom prípade išlo o zavinenie inou osobou, lebo budovy boli odpojené od elektrického prúdu a v ten večer nebola v obci ani búrka, takže nemohol udrieť blesk. Niekým, kto tam chcel môžno prespať, sa zabával a nakoniec nemožno vylúčiť ani ten úmysel, ja verím, že tomu tak nie je," uviedol starosta obce Maroš Sagan. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy