Jasno
13°
Bratislava
Odsúdený starosta už nemôže vykonávať svoju funkciu
Zdielať na

Odsúdený starosta už nemôže vykonávať svoju funkciu

KAMENNÁ PORUBA / Prípad starostu ukončil prešovský súd. Po tom, ako ho opakovane prichytili bez vodičáku za volantom auta, rozhodoval o jeho vine a treste okresný, ale aj krajský súd. Ten ho uznal vinným a dostal peňažný trest a zákaz šoférovať na najbližšie tri roky. Starosta pre svoje obvinenie navyše nebude môcť vykonávať funkciu starostu.

"Okresný súd uznal odsúdeného za vinného z prečinu marenia úradného rozhodnutia," uviedla hovorkyňa súdov v Prešove. Proti tomuto rozhodnutiu sa starosta odvolal a prípad prevzal krajský súd. Aj ten napokon potvrdil rozhodnutie okresného súdu.

"Odsúdením za úmyselný trestný čin stráca klient ako starosta obce svoj mandát, musí to oznámiť," uviedol zastupujúci obhajca František Komka. Odsúdený starosta sa pred kamerou vyjadriť nechcel. Keď si to rozmyslel uviedol, že je odcestovaný a o jeho zotrvaní alebo odchode z úradu hovoriť nechce. 

Starosta neprišiel ani na posledné pojednávanie. Od začiatku roka sa sedemkrát ospravedlňoval súdu, že nemôže prísť zo zdravotných dôvodov. Súd napokon rozhodol bez jeho prítomnosti, no proti tomuto rozhodnutiu sa už odvolať nemôže. Obrátiť by sa mohol už iba na Najvyšší súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy