Polojasno
22°
Bratislava
Obžalovaného z vraždy svojej sestry oslobodili
Zdielať na

Obžalovaného z vraždy svojej sestry oslobodili

TRENČÍN / Šesťdesiatdvaročný Jozef sedel od mája minulého roka vo väzbe a hrozil mu až 25-ročný trest odňatia slobody. Súd ho napokon prepustil na slobodu. Jozef bol podozrivý z vraždy vlastnej sestry.

Žena zomrela trýznivou smrťou po úderoch kladivom do hlavy. Na usvedčenie podozrivého Jozefa ale chýba čo i len jeden dôkaz. 

Udalosť sa stala pred rokom v obci Podolie pri Novom Meste nad Váhom. V dome našli ležať vtedy 62-ročnú Annu, ktorá po dvoch mesiacoch zraneniam podľahla. Polícia už v tom čase mala údajného vinníka Jozefa. 

Zavraždiť ju mal podľa polície pre 300 eur, ktoré mu Anna mala zobrať. V amoku ju mal udrieť po hlave z celej sily. Použiť na to mal jeden a polkilové kladivo. Pri odchode z domu sa mal poistiť, že sa k nej nikto nedostane tým, že úmyselne zlomil kľúč v zámku. 

Ešte v deň udalosti zatkla polícia Jozefa v pohostinstve, kde popíjal. Policajtov údajne privítal so slovami: "Už tu na vás čakám, kvôli sestre." Odvtedy sa však odmietol k prípadu vyjadrovať a vinu nepriznal. "Nepriame dôkazy, ktoré zhromaždili orgány činné v trestnom konaní nepostačujú na to, aby súd obžalovaného uznal za vinného z obzvlášť závažného zločinu," uviedol hovorca krajského súdu Roman Tarabus. 

Kľúčový bol aj fakt, že na oblečení obžalovaného sa nenašli stopy krvi zavraždenej. Súdu tak neostávalo iné, ako muža oslobodiť. Chýbal totiž jediný priamy dôkaz, ktorý by ukazoval na neho. Rozsudok zatiaľ nenadobudol právoplatnosť. Prokurátor sa voči nemu na mieste odvolal. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy