Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Medvedica s mladými prechádzala cez cestu, jedno z nich zabilo auto
Zdielať na

Medvedica s mladými prechádzala cez cestu, jedno z nich zabilo auto

PRIBYLINA / Vo štvrtok v neskorých večerných hodinách zrazilo pred Pribylinou osobné auto divé zviera. Až keď sa vodič pozrel bližšie, zistil že ide o mláďa medveďa. To zrejme so starou medvedicou prebiehalo cez cestu do kukuričného poľa. Posádka vozidla vyviazla bez zranení.

Upozorňujeme, že nasledujúce zábery nie sú vhodné pre maloletých divákov.

K dopravnej nehode, pri ktorej osobné auto zrazilo mláďa medveďa, došlo na ceste medzi Pribylinou a Vavrišovom. Bolo približne 10 hodín večer.

Cez cestu prechádzala medvedica s troma mladými, namierené mali do kukuričného poľa. Jedno z mláďat po zrážke s osobným autom na mieste uhynulo.

Medvedicu museli odplašiť

Posádka vozidla, dvojica dovolenkárov, ktorí smerovali do Pribyliny, vyviazla bez zranení. Aby mohli poľovníci zrazené medvieďa odviesť, museli mať súhlas povereného pracovníka zo štátnej ochrany prírody. Miesto do jeho príchodu zaisťovala polícia. Medvedica bola podľa všetkého stále neďaleko. Medvedica zrejme nechcela len tak ľahko opustiť svoje uhynuté mláďa. Na ceste sa už ale neukázala.

Na Liptove zrazilo auto medvieďa

Na Liptove zrazilo auto medvieďa

TV JOJ

"Bolo to mláďatko, teraz ho zoberieme a urobíme základné merania. Teraz je to už majetok poľovného združenia, takže oni si ho potom vypreparujú alebo už čo uznajú za vhodné," uviedla zoologička Správy TANAPu Erika Feriancová.

Celú reportáž uvidíte v KRIMI o 19:00 na Jojke!

Podľa poľovníkov je v tejto lokalite podobných medvedích rodín viac. Domáci ich tu vídajú takmer každý deň. Zrážka jedného z nich s vozidlom bola preto podľa nich len otázkou času.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy