Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Si diabol, zabijem ťa. Kričal Michal na svojho brata so sekerou v ruke
Zdielať na

Si diabol, zabijem ťa. Kričal Michal na svojho brata so sekerou v ruke

SNINA / Michal vzal z drevárne za domom sekeru a kričal na vlastného brata, že ho zabije. Jánovi sa podarilo ujsť. V tričku a v papučiach bežal na políciu. Michal sa bratovi vyhrážal smrťou aj pred dvomi rokmi - vtedy naňho kričal, že je diabol.

K fyzickému útoku malo dôjsť v rodinnom dome v obci Zboj v okrese Snina. Štyridsaťosemročný Michal najprv začal svojho brata udierať po tvári.

Dôvod jeho konania si však Ján vysvetliť nevie. Neskôr ale Michalova agresivita stúpala. "Z drevárne zobral sekeru a chcel ma zabiť," uviedol pre TV JOJ Ján.

"Z drevárky, ktorá sa nachádza na pozemku predmetného rodinného domu, zobral sekeru a slovne sa mu viackrát vyhrážal, že ho zabije," uviedol policajný hovorca Daniel Džobanik.

Ušiel na políciu v papučiach

Potom sekeru síce odložil, no v bitke pokračoval. Jánovi sa našťastie podarilo z domu ujsť. Pre TV JOJ povedal, že bežal iba v papučiach a bez trička.

Ako dodáva policajný hovorca, Ján využil nepozornosť svojho brata a z rodinného domu utiekol na políciu v obci Zboj. Polícia už v tomto prípade začala trestné stíhanie pre prečin nebezpečného vyhrážania. Michala obvinili, hrozí mu až trojročné väzenie.

"Obvinený bol na mieste policajtmi zadržaný, bola mu obmedzená osobná sloboda a bol umiestnený do cely policajného zaistenia na OO PZ v Snine," dodal poliajný hovorca.

Bratia majú medzi sebou nezhody dlhodobo. Aj pred dvoma rokmi sa Michal zahnal na brata sekerou. Navyše ho nazval diablom a porezal ho kuchynským nožom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy