Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Alexandra, ktorá uniesla v Košiciach chlapca, zostáva vo väzbe
Zdielať na

Alexandra, ktorá uniesla v Košiciach chlapca, zostáva vo väzbe

KOŠICE / Koncom augusta došlo v Košiciach k šokujúcemu prípadu únosu len 4-ročného Tomáša. Žena uniesla dieťa z obchodného centra, kde bolo spolu s otcom. Ešte v ten deň mladú ženu zadržali a dieťa vrátili späť rodičom. Alexandru sudkyňa posadila do vyšetrovacej väzby.

Alexandra je vo väzbe od 2. septembra, o tom, či ju budú stíhať na slobode, alebo aj naďalej zostane za mrežami rozhodoval senát neverejne za zatvorenými dverami.

"Senát Krajského súdu v Košiciach zamietol sťažnosť obvinenej Alexandri N. proti rozhodnutiu prvostupňového súdu o vzatí do väzby," informovala Marcela Gálová, hovorkyňa súdu. 

K dramatickému únosu 4-ročného chlapca došlo v košickom obchodnom centre. Malý Tomáš bol na nákupoch so svojim otcom. Ten ho len na krátku chvíľku nechal bez dozoru. Chlapček odišiel z predajne k autíčku, kým otec zaplatil za nákup už ho nebolo.

"Trvalo to 20 až 25 sekúnd. Vrátil som sa k autíčku a už tam chlapec nebol," povedal otec chlapca ešte na konci augusta. 

​Z kamerových záznamov v obchodnom centre sa otec dozvedel, že žena k Tomášovi pristúpila, ponúkla mu hranolčeky a následne ho odviedla na zastávku MHD, kde nastúpili do autobusu a odišli. Policajti okamžite začali po oboch pátrať.

Alexandru i s dieťaťom napokon našli i vďaka všímavému vodičovi autobusu. Chlapec bol našťastie v poriadku, žena mu neublížila. Podľa polície sa s ním počas niekoľkých hodín pohybovala po rôznych obchodných centrách.

Motív Alexandrinho konania zatiaľ nie je známy. Ak jej preukážu vinu, za únos jej hrozí väzenie až na 8 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy