Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Chceli sa zabaviť s cudzincami. Tí im ukradli luxusné auto
Zdielať na

Chceli sa zabaviť s cudzincami. Tí im ukradli luxusné auto

BRATISLAVA / Dve slečny sa nadránom chceli zabaviť s cudzincami z Viedne. Tí im namiesto toho ukradli luxusné auto priamo spred nosa a ušli s ním do Rakúska.

Dve asi 20-ročné dievčatá sa boli cez víkend zabávať na diskotéke v centre hlavného mesta. Tam spoznali dvoch cudzincov. Turci slečnám navrhli, aby ich nadránom zaviezli do Viedne, čo slečny odmietli.

Neznámi muži sa tak zrejme už vtedy rozhodli, že sa nad ránom odvezú do Viedne sami. S dievčatami sa doviezli pred dom na Hrachovej ulici v Ružinove. Úplne nové naštartované BMW 3 modrej farby slečnám ukradli priamo spred nosa. A to dokonca pred domom, kde bývajú rodičia poškodenej.

"Vami uvedeným prípadom sa v súčasnosti zaoberá príslušný útvar v pôsobnosti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave II," povedala policajná hovorkyňa Lucia Miháliková. 

Podľa svedkov bolo na ulici ešte dlhú chvíľu cítiť "pálenie“ gúm unikajúceho auta. Poškodené mladé ženy okamžite nahlásili krádež auta na číslo 158, ako aj prekvapeným rodičom."Vyšetrovateľ Policajného zboru začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže," informovala policajná hovorkyňa. 

Opití cudzinci stihli s autom zrejme ujsť do Rakúska, ktoré je vzdialené len pár minút cesty. Vozidlo však zrejme malo zabudovaný systém na vyhľadávanie kradnutých áut.

"Odcudzené vozidlo zn. BMW 320d xDrive bolo vypátrané v Rakúskej republike," doplnila Miháliková. 

Našli ho rakúski policajti asi 30 kilometrov od Viedne, ešte v deň krádeže. Vozidlo je písané na firmu otca jedného z dievčat.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy