Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Študent autoškoly nafúkal viac ako 2,5 promile
Zdielať na

Študent autoškoly nafúkal viac ako 2,5 promile

Archívna reportáž

PRAHA / Českí policajti zažili v pondelok pri kontrole autoškoly šok. Inštruktor mal pocit, že z jeho študenta cítiť alkohol a preto neváhal a zavolal policajtov. Privolaná hliadka dala študentovi fúkať, no a kontrola na alkohol dopadla pozitívne. Študent nafúkal viac ako 2,5 promile alkoholu.

Udalosť sa stala v pondelok krátko po 14:00. Učiteľ autoškoly v Karlových Varoch zacítil zo svojho žiaka alkohol a preto neváhal a ihneď zavolal políciu. Policajti dali 37-ročnému študentovi, cudzincovi, fúkať. 

"Pri orientačnej dychovej skúške vodič nafúkal najvyššiu hodnotu 2,80 promile alkoholu. Žiak autoškoly sadol za volant a aj napriek tomu, že si bol vedomý, že po predchádzajúcej konzumácii alkoholických nápojov nie je schopný bezpečne riadiť a ovládať motorové vozidlo," povedala pre iDnes.cz hovorkyňa polície Zuzana Týřová.

Policajti tiež skontrolovali učiteľa, pri ktorom dopadla skúška na alkohol negatívne. Opitý vodič si svojim konaním narobil poriadne problémy. Nielen, že sa nedostane k vodičskému preukazu, navyše bude pykať za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. 

"O výške trestu rozhodnú aj výsledky krvných testov, ktorým sa vodič podrobil," povedala Týřová. 

Podobný prípad, keď vodič nafúkal porovnateľne vysoké množstvo alkoholu zažili aj slovenskí policajti. Viac si pozrite v archívnej reportáži. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy