Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Prišli zachraňovať topiaceho sa, neuspeli. Pomohli napokon inému človeku
Zdielať na

Prišli zachraňovať topiaceho sa, neuspeli. Pomohli napokon inému človeku

ZEMPLÍNSKA ŠÍRAVA / Kým jedného hľadali, iného zachránili. Taká je zatiaľ sobotňajšia bilancia hasičov na vodnej nádrži Zemplínska Šírava. Kúpanie sa tu tragicky skončilo pre poľského turistu. Ten sa zo zatiaľ neznámych príčin začal topiť.

Šíravou sa začalo ozývať volanie o pomoc. Topiaci sa muž bol blízko vodného bicykla svojich kamarátov. Na pomoc mu priplávali viacerí ľudia z brehu. Asi 30-ročný muž však zmizol pod hladinou. Ako prvý ho zachraňoval jeho kamarát z bicykla. "Povedal, že sa mu snažil pomôcť, ale ho ťahal pod vodu a tak ho musel pustiť, inak by sa utopili obaja," opísal situáciu svedok tragédie.

Poliak mohol mať šancu na prežitie, ak by volanie o pomoc prišlo skôr. Posádka bicykla však podľahla panike. Telo turistu začala hľadať polícia aj hasiči. Kvôli hĺbke a slabej viditeľnosti boli na miesto neskôr privolaní potápači. "S vyhľadávacími hákmi je veľmi malá pravdepodobnosť, že s ho podarí nájsť," uznal veliteľ zásahu z HaZZ Michalovce, Slavomír Matta.

O pár minút prišla ďalšia krízová situácia na tom istom mieste. Vo vode sa začal topiť ďalší muž z Poľska. Z vody ho vytiahli potápači, ktorí boli ešte zhodou okolností nablízku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy