Skoro jasno
20°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Dve autá prepašovali na Slovensko utečencov. Zadržali zatiaľ 11 osôb
Zdielať na

Dve autá prepašovali na Slovensko utečencov. Zadržali zatiaľ 11 osôb

LAŠKOVCE / Akcia pri hraniciach s Ukrajinou, ktorá stále prebieha vyvoláva mnoho otáznikov. Podľa zdroja TV JOJ naháňali policajti dve autá s prevádzačmi a migrantmi. Zásah však nedopadol podľa predstáv, veľa utečencov utieklo do poľa pri dedine Laškovce v okrese Michalovce. Polícia sa k prípadu bližšie nevyjadruje.

"Policajná hliadka našla podozrivé vozidlo v kukuričnom poli bez posádky. Keďže vzniklo podozrenie z prevádzačstva, boli na miesto privolaní policajti zo Sobraniec," uvádzala Polícia SR na sociálnej sieti. Z auta prispôsobeného na pašovanie pravdepodobne povyskakovalo množstvo utečencov a rozpŕchlo sa do poľa. Policajti začali prehľadávať okolie. Zadržaných migrantov postupne pribúdalo. Miestni hovoria, že boli pôvodom z Ázie a boli veľmi prestrašení. Vraj napočítali až 11 osôb.

Na miesto dorazila aj najmodernejšia sledovacia technika na extrémne dlhé vzdialenosti. Dôvodom má byť skupinka migrantov, ktorej sa darí aj naďalej unikať. Polícia nechce poskytnúť žiadne podrobnosti. "V tejto chvíli môžeme len potvrdiť, že vo vami uvedených oblastiach sme zadržali nelegálnych migrantov. Nakoľko v súčasnosti prebiehajú procesné úkony, viac informácií poskytneme, až keď to situácia umožní," povedala hovorkyňa Prezídia PZ SR, Denisa Baloghová.

Migranti na úteku sú v zložitej situácii. Bez cudzej pomoci nedokážu prežiť, preto sa snažia kontaktovať príbytky v blízkosti poľa. "K prípadu sa vyjadríme po zadokumentovaní všetkých relevantných skutočností," vyjadrila sa Agnesa Kopernická, hovorkyňa UHCP Sobrance.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy