Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Chlapec (3) sa zatúlal v lese cestou domov. Prešiel niekoľko kilometrov
Zdielať na

Chlapec (3) sa zatúlal v lese cestou domov. Prešiel niekoľko kilometrov

SKLENÉ TEPLICE / Pátracia akcia so šťastným koncom. Doslova celé Sklené Teplice na strednom Slovensku sa včera zmobilizovali, aby pomohli nájsť malého Peťka. Tri a pol ročný chlapček sa zatúlal v lese, kam išiel za svojím psíkom. Zúfalá rodina ho hľadala niekoľko hodín. V sprievode psíka prešiel 5 kilometrov, kým ho našli.

Hodiny zúfalstva vystriedala obrovská radosť. Keď sa v policajnej vysielačke ozvalo, že Peťka našli, všetci si vydýchli. Keď tri a pol ročný chlapec zmizol, ľudia po celých Sklených Tepliciach neváhali podať pomocnú ruku. Hľadať do lesa išiel každý, kto mohol. Desiatky dobrovoľníkov, hasiči aj policajti. "Lány sa prešli, aj salaš, veľa ľudí išlo na pešo, my sme išli na štvorkolke a stáli každý pol kilometer," opisoval hľadanie Milan Vlkovič z HaZZ Žiar nad Hronom.

Chlapček sa zatúlal cestou od susedov, kde sa bol hrať. Kráčal za svojim psíkom a ocitli sa v lese, ďaleko od domu. Peťko obutý v gumákoch sa cestou vyzul, lebo ho vraj tlačili, a ďalej kráčal bosý. Keď bol už unavený, tak si aj so psíkom pospali. Malého dobrodruha objavili po niekoľkých hodinách, neďaleko salaša, kilometre od domu. "Asi 5 kilometrov to bolo, pes bol stále pri ňom, nevedel kam má ísť, tak išiel stále rovno," povedala Peťkova mama.

Chlapca doviezli policajti domov za rodinou. Mama neskrývala obrovskú úľavu, tých pár hodín, čo o synčekovi nič nevedela, bolo najhorších v jej živote. A psík, ktorý bol v lese chlapcovým verným spoločníkom, našiel napokon cestu domov sám.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy