Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zlodeji vykradli materskú školu. Spôsobili škodu vo výške 13 tisíc eur
Zdielať na

Zlodeji vykradli materskú školu. Spôsobili škodu vo výške 13 tisíc eur

BRATISLAVA / Zlodeji sa neštítili vykradnúť priestory materskej školy v Bratislave. Zo skladu si odniesli veľké množstvo stavebného náradia, ale aj elektrické káble. Dokonca sa pokúsili odniesť aj tie, ktoré boli pod prúdom. Pravdepodobne ale pri krádeži dostali pár "kopancov" elektrinou.

Zlodejov bolo s najväčšou pravdepodobnosťou viac, pretože to, čo si odniesli zo skladu a staveniska, by určite dvaja neodniesli. V objekt budovy materskej školy v Petržalke prebieha veľká rekonštrukcia. Na stavbe denne pracuje veľa robotníkov, aby stihli v termíne dokončiť budovu. Preto ich návšteva zlodejov, ktorí sa v noci vlámali, vôbec nepotešila. "Omietkari ráno prišli okolo siedmej, zistili, že im nejde tlak, systém, tak zavolali policajtov," hovorí jeden z robotníkov.

Zlodeji na budove vykopli dvere a odniesli si zo skladu vŕtačku, sekacie kladivo a ďalšie stavebné náradie. Pravdepodobne pre meď odsekali aj desiatky metrov káblov, ktoré už boli pripravené na zapojenie. V priestoroch budovy strávili určite dlhší čas. Jeden z nich zobral náradie aj z horného poschodia. Krádežou náradia spôsobili celkovú škodu vo výške 13.000 eur.

"Nikto nevie, že koľko ich bolo, myslíme si, že traja, lebo sa to podávalo cez okno, ten materiál, čo sa im podarilo odcudziť. To mohlo byť všelijakí feťáci alebo takí nejakí dojížďaci. Ťažko povedať," uvažuje jeden z robotníkov. Polícia už začala v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu krádeže.

"Nakoľko k spáchaniu tohto trestného činu došlo závažnejším spôsobom konania, za uvedené konanie je možné v prípade preukázania viny uložiť trest odňatia slobody na tri roky až desať rokov," vyjadril sa Michal Szeiff, hovorca KR PZ BA. Polícia prosí prípadných svedkov udalosti o svedectvo, pomôžu tak pri objasnení prípadu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy