Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zabudnutým batohom s 300 tisíc eurami sa zaoberá aj NAKA
Zdielať na

Zabudnutým batohom s 300 tisíc eurami sa zaoberá aj NAKA

BRATISLAVA / Medializovanou kauzou zabudnutého batoha s hotovosťou 300 000 eur sa zaoberá Národná kriminálna agentúra. Potvrdil to dnes pre novinárov riaditeľ NAKA Peter Hraško.

"NAKA sa zaoberá týmto prípadom pre podozrenie z legalizácie príjmov z trestnej činnosti a porušovanie povinnosti pri správe cudzieho majetku," uviedol. Podľa Hraška polícia v rámci vyšetrovania počíta aj s verziou, že ich dotyčný našiel v dome po matke. "Sú stanovené verzie od tej najsilnejšej a postupne sa preverujú. Prichádza do úvahy aj táto, ale je v poradí niekde inde," dodal Hraško.

Celú tlačovú besedu si môžete pozrieť v nasledujúcom videu. 

Podľa medializovaných informácií na konci júla na čerpacej stanici pri diaľnici v Štrbe pracovníci našli pri fajčiarskom stolíku opustený ruksak. V ňom sa nachádzalo viac ako 300 000 eur. Následne kontaktovali políciu.

Majiteľom podľa TV Markíza mal byť bývalý generálny riaditeľ Železníc Slovenskej republiky a súčasný člen dozornej rady ZSSK Cargo Štefan H. Údajne ich našiel v dome po matke.

Klientka ohlásila korupciu

Národná kriminálna agentúra má okrem tohto prípadu aj podozrenie na legalizáciu prijímov z trestnej činnosti a porušovanie práv pri správe cudzieho majetku.

Advokátke z Lučenca zrejme nestačili za jej služby len dohodnuté odmeny, ale od svojej klientky si vypýtala ešte niečo navyše. I keď je klientka sama trestne stíhaná, rozhodla sa korupciu ohlásiť polícii.

"Mal byť poskytnutý vo forme pozemku, v hodnote 5 tisíc eur za to, že vybaví zastavenie trestného stíhania klientke nezákonným spôsobom," informoval policajný prezident Tibor Gašpar. 

Advokáttku Soňu P. zadržala polícia v ten istý deň, ako došlo k podpisom kúpno-predajných zmlúv na tretiu osobu. Za nepriamu korupciu jej hrozí trest odňatia slobody od šiestich mesiacov do troch rokov. Je aj otázne, či advokátsku činnosť bude môcť vykonávať aj počas vyšetrovania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy