Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Policajti podľa obžaloby pýtali peniaze od mladíkov, ktorí vykradli garáž
Zdielať na

Policajti podľa obžaloby pýtali peniaze od mladíkov, ktorí vykradli garáž

BANSKÁ BYSTRICA / Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici vo štvrtok otvoril prípad, v ktorom čelia obžalobe za korupciu dvaja policajti. Príslušníci obvodného oddelenia z Nových Zámkov podľa obžaloby údajne pýtali peniaze od troch mladíkov, ktorí vykradli garáž.

Dvaja policajti čelia obžalobe za prijatie úplatku a zneužitie právomoci verejného činiteľa. Ide o 36 ročného a 35 ročného policajtov z obvodného oddelenia v Nových Zámkoch.

Podľa obžaloby si mali pýtať úplatok vo výške dvetisíc eur, od trojice mladíkov, ktorí vykradli garáž.

Ničenie dôkazov

Policajti mladíkom tvrdili, že keď peniaze prinesú, zničia dôkazy, ktoré majú proti ním, vrátane fotografií. Trojica s tým súhlasila a v priebehu pár hodín si mali od známych požičať sumu takmer 1 500 eur, ktorú o polnoci policajtom priniesli na dohodnuté stretnutie. Podľa obžaloby mali policajti po prijatí úplatku na parkovisku spáliť usvedčujúce fotografie, ktoré mali byť jediným dôkazom spájajúcim mladíkov s krádežou.

Obaja obžalovaní vo štvrtok na súde svoju vinu popreli, tvrdili, že žiadne fotografie nikdy neexistovali a úplatok by si nikdy nepýtali. Na pojednávaní potom vypovedali dvaja z trojice mladíkov, ktorí garáž vykradli a policajtov v korupčnej kauze usvedčujú. V ďalších dňoch budú vypočutí svedkovia, ktorí mali mladíkom peniaze na úplatok požičať.

Na ďalšie dni sú na súde naplánované výsluchy ďalších svedkov, vrátene osôb, ktoré mali chlapcom požičať peniaze na vyplatenie úplatku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy