Jasno
21°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Lekárka a jej syn, ktorí napadli lekára, ostanú vo väzbe
Zdielať na

Lekárka a jej syn, ktorí napadli lekára, ostanú vo väzbe

KOŠICE / Košická ortopedička a jej syn, ktorí napadli v ambulancii lekára, sú už za mrežami. Polícia ich obvinila z ublíženia na zdraví a obmedzovania osobnej slobody. Lekár, ktorého lekárka so synom napadla, skončil s reznými ranami na rukách v nemocnici. Pred útokom sa totiž bránil rukami.

Prokurátor žiadal pre lekárku a jej syna väzbu. Sudca pre prípravné konanie mu vyhovel. "Dôvodom väzby je obava, že by ovplyvňovali svedkov, prípadne znalcov" uviedol hovorca Krajskej prokuratúry v Košiciach Milan Filičko. U syna lekárky navyše existuje obava, že by mohol čin dokonať. 

Obaja podali voči rozhodnutiu sťažnosť, a tak definitívne rozhodne krajský súd. Polícia na prípade stále intenzívne pracuje. Zatiaľ nie je jasné aký mali motív. "Policajný vyšetrovateľ po vykonaní procesných úkonov obvinil dve osoby z ublíženia na zdraví a z obmedzovania osobnej slobody," potvrdila Jana Mésarová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach. 

Lekára zavolali na schôdzku a priamo v ambulancii ho napadli. Syn ortopedičky mal na hlave kuklu a na muža zaútočil nožom. V batohu mal navyše paralyzér, obušok a dokonca plynovú pištoľ. Na útoku sa podieľala i lekárka Eva. Obaja sa snažili ujsť, no pred poliklinikou ich zadržali policajti.

Trojica v ordinácii zápasila viac ako dvadsať minút. Stopy po zápase sa našli aj na zemi s množstvom krvi. Napadnutý lekár tento incident odmietol komentovať.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy