Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dve nehody v rovnakom čase. Podpísali sa pod ne mokré cesty a precenené sily
Zdielať na

Dve nehody v rovnakom čase. Podpísali sa pod ne mokré cesty a precenené sily

BANSKÁ BYSTRICA / Mokrá vozovka v kombinácii s rýchlou jazdou sa skončila dopravnými nehodami. V okolí Banskej Bystrice sa takmer v rovnakom čase stali dve nehody, pri ktorých stratili vodiči kontrolu nad autami pretože neprispôsobili rýchlosť stavu vozovky. Pri jednej z nich sa zranili dve 13 a 15-ročné sestry. Obidve prevážali záchranári do detskej fakultnej nemocnice.

V oboch prípadoch je príčina rovnaká. Vodiči precenili svoje sily, išli príliš rýchlo a na mokrej vozovke dostali šmyk. 

Na R1 medzi Žiarom nad Hronom a Zvolenom havaroval 42-ročný vodič. Muž viezol domov svoje dve dcéry. Potom čo nad autom stratil kontrolu zišli mimo cesty a nabúrali do zvodidiel. Odtiaľ ich odrazilo do druhej strany kde tiež po náraze do zvodidiel skončili uprostred cesty. "Trinásťročné dievča utrpelo úraz hlavy a 15-ročné dievča malo poranené predlaktie. Obe boli pri vedomí," uviedol Boris Chmel hovorca Záchrannej zdravotnej služby. 

 V tom istom čase na ceste medzi Slovenskou Ľupčou a Moštenicou havaroval 42-ročný vodič osobného auta. Ten po šmyku na mokrej ceste nabúral do protiidúceho linkového autobusu. Viezlo sa v ňom šesť cestujúcich. Pri náraze sa nikto nezranil, škody pri oboch nehodách však predbežne odhadli na viac ako 11 tisíc eur. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy