Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Dvojročného chlapca prevážal po nehode vrtuľník
Zdielať na

Dvojročného chlapca prevážal po nehode vrtuľník

KRUPINA / Dvomi ťažkými zraneniami sa sobotňajšia skončila nehoda. Záchranársky vrtuľník dokonca letel na miesto po dvojročného chlapčeka, ktorého transportoval do Detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici. Dve autá sa zrazili v miernej zákrute, prečo sa to stalo už vyšetruje polícia.

Podľa informácii televízie JOJ dvojročného chlapca viezol v aute jeho 38-ročný krstný, cestovali na chatu. Niekoľko kilometrov za Krupinou im náhle do jazdnej dráhy vošlo protiidúce auto. Stretli sa v zákrute a na vyhýbací manéver už čas nebol. "Neviem, či bol nejaký zasnený, ja som ho videl, on sa vôbec nepozeral," hovorí vodič auta. 

Škrípanie bŕzd aj náraz počuli ľudia, ktorí neďaleko miesta nehody stavajú dom. Boli tam prví a pokúšali sa pomôcť zraneným. Dvojročný chlapec sedel na zadnom sedadle, jeho krstný otec ho rýchlo vybral von, staral sa oňho až do príchodu záchranárov. Jeho stav bol ale natoľko vážny, že do Krupiny musel letieť záchranársky vrtuľník. "Chlapec bol leteckými záchranármi trasportovaný s poranením dolnej končatiny do Detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici," informuje hovorca záchranárov Boris Chmel. 

Pri nehode sa vážne zranil aj 46-ročný vodič, ktorý podľa polície nehodu zavinil. Sťažoval sa na stehno a z auta ho pomohol vytiahnuť svedok. Prečo vodič prešiel náhle do protismeru a nabúral do prichádzajúceho auta zisťujú policajti. Pod nehodu sa zrejme podpísala nepozornosť. Alkohol mu pri dychovej skúške nezistili. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy