Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pri tragickej nehode prišiel o život 62-ročný muž
Zdielať na

Pri tragickej nehode prišiel o život 62-ročný muž

NITRA / V sobotu ráno došlo na rýchlostnej ceste k tragickej nehode, pri ktorej prišiel o život 62-ročný muž. Podľa informácii televízie JOJ v aute sedela aj jeho manželka a 13-ročný syn, ktorí utrpeli iba ľahké zranenia. Príčina nehody bol zrejme mikrospánok.

Rodina sa mala vracať z dovolenky z Čiech. K nehode prišlo na rýchlostnej ceste R1 pri Nitre krátko pred pol ôsmou, keď vodič vyšiel jedným kolesom z cesty, následne sa na ňu vrátil, ale auto sa začalo nekontrolovateľne točiť, až kým neskončilo na streche. Muž po nehode utrpel vážne zranenia. Privolaní záchranári ho ihneď transportovali do nemocnice, žiaľ, krátko po prevoze zraneniam podľahol. 

V aute sedeli okrem vodiča aj jeho manželka so synom. Tí utrpeli iba ľahké zranenia. Netušia ale čo sa stalo, keďže v aute mali spať. Okolnosti a príčiny nehody vyšetruje polícia, ale je dôvodný predpoklad, že muž za volantom dostal mikrospánok. 

Polícia varuje pred zvýšeným počtom rizík na cestách počas letných mesiacov, kedy je na cestách viac domácich, ale aj zahraničných vozidiel. Počas ciest do dovolenkovej destinácie môže dôjsť k únave a následne k mikrospánku, ktorý môže zapríčiniť vážne dopravné nehody. "Málo vodičov si uvedomuje, že unavení by sme si podľa zákona ani nemali za volant sadať. Vysoké teploty spôsobujú oneskorené reakcie, dehydratáciu, preto sa veľmi ľahko môže stať nešťastie," upozorňuje hovorkyňa banskobystrickej polície Mária Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy