Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Na vlakovej trati sedel polonahý. Rušňovodič nestihol zastaviť
Zdielať na

Na vlakovej trati sedel polonahý. Rušňovodič nestihol zastaviť

PREDAJNÁ / K tragickej nehode došlo na trati medzi Breznom a Banskou Bystricou . Vlak zrazil muža, ktorý sedel iba v trenírkach na koľajniciach. Na trúbenie nereagoval a rušňovodič nešťastiu už nevedel zabrániť. Na mieste bola reportérka TV JOJ Katarína Kováčiková.

V lese, asi 300 metrov za železničnou stanicou, sedel na koľajniciach muž, oblečený iba v trenírkach. Na trúbenie vlaku vôbec nereagoval, hoci rušňovodič okamžite zatiahol rýchlobrzdu, vlak už pre krátku vzdialenosť zastaviť nedokázal. "Podľa doterajších zistení išlo o muža, ktorý ležal polonahý v koľajisku," informuje hovorkyňa železníc Martina Pavlíková. 

Napriek tomu, že na miesto rýchlo dorazili záchranné zložky, pomôcť sa mu už nedalo. Mladý muž nemal pri sebe žiadne doklady ani osobné veci, polícia preto na začiatku netušila kto je obeťou nešťastia. Podarilo sa im zistiť, že išlo o 26-ročného Tomáša z Brezna, ktorý trávil popoludnie s kamarátmi na splave Hrona. Prečo sa odtrhol od partie a čo robil na koľajisku vyšetruje polícia. 

Po tragédii úplne prerušili premávku a vlaky nepremávali viac ako tri hodiny. "Päť vlakov bolo odmietnutých a tri meškania," dodáva Pavlíková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy