Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Horiaci rušeň vyplašil cestujúcich, hasičom robilo problémy elektrické vedenie
Zdielať na

Horiaci rušeň vyplašil cestujúcich, hasičom robilo problémy elektrické vedenie

TRENČÍN / Nebezpečná situácia bola na železničnej trati medzi Trenčínom a Novým Mestom nad Váhom. Pri preprave troch za sebou idúcich rušňov začalo v jedno z nich horieť. Rušňovodič stihol so súpravou prejsť mimo hlavné koľajiská, no hasiči ešte niekoľko dlhých minút nemohli zasiahnuť.

Motorový rušeň ťahal dve lokomotívy, keď jedna z nich začala horieť. "Na tiesňovú linku 150 bol nahlásený požiar lokomotívy pred železničnou stanicou v Novom Meste nad Váhom. Motor aj podvozková časť boli v plameňoch," povedal hovorca hasičov Trenčín Juraj Polhorský. Podľa informácií TV JOJ hasiči nemohli ihneď začať hasiť požiar vodou, pretože v kábloch nad horiacim rušňom stále prúdila elektrina a použiť museli zatiaľ práškové hasičské prístroje. 

Šíriaci sa požiar bolo nutné čo najskôr uhasiť, pretože v rušni bola nádrž s viac ako dvomi tisíckami litrami nafty. "Po príchode výhybkára sa veliteľ zásahu dohodol na odtiahnutí horiaceho rušňa mimo trakčného vedenia," povedal Polhorský. Hasiči napokon požiar uhasili vodou. Paradoxom je, že rušeň smerujúci do Trnavy začal horieť napriek tomu, že sa mal vracať z opravy vo Vrútkach. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy