Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Zoro odhalil pašerákov drog
Zdielať na

Zoro odhalil pašerákov drog

Archívna reportáž

HOLÍČ / Hašiš, LSD a marihuanu objavili počas víkendu trnavskí colníci pri dvoch kontrolách osobných aut na bývalom hraničnom priechode s Českou republikou v Holíči. Na drogy v autách smerujúcich na Slovensko ich v oboch prípadoch upozornil služobný pes finančnej správy Zoro.

"Krátko po polnoci z piatka 21. júla na sobotu 22. júla colníci zastavili osobné auto s nemeckým evidenčným číslom. Šoféroval ho 22-ročný občan nemeckej národnosti a v aute bol aj jeden spolujazdec nemeckej národnosti," informoval hovorca Colného úradu Trnava Jozef Belan. Na otázku, či prepravujú tovar, ktorý podlieha colnému alebo daňovému dohľadu, odpovedali, že nie.

Colníci následne auto preverili so služobným psom Zorom vycvičeným na vyhľadávanie omamných a psychotropných látok. Pes označil vo dverách spolujazdca opierku na ruku, drogy tu však nenašli. Po vyzvaní hliadkou na predloženie vecí v oblečení, spolujazdec colníkom predložil ľadvinku s kovovou nádobou s neznámou látkou a priznal sa, že ide o hašiš.

V oboch prípadoch na výzvu colníkov, či prepravujú tovar, ktorý podlieha colnému alebo daňovému dohľadu, posádky vozidiel odpovedali záporne, na čo im colníci oznámili, že bude vykonaná kontrola so služobným psom. Počas nej trnavský psovod nasadil služobného psa Zora vycvičeného na vyhľadávanie omamných a psychotropných látok.

Druhý úlovok

Zo soboty 22. júla na nedeľu 23. júla, taktiež krátko po polnoci, zastavili colníci na bývalom hraničnom priechode s Českou republikou v Holíči osobné auto so skalickým evidenčným číslom, ktoré viedol 36-ročný muž z Kopčan. V aute sa ďalej viezli aj jeden muž a jedna žena, ktorí svoju totožnosť hliadke nevedeli preukázať.

Následným preverovaním colníci zistili, že ide o 37-ročného muža a 23-ročnú ženu českej národnosti. Na otázku, či prepravujú tovar, ktorý podlieha colnému alebo daňovému dohľadu aj oni odpovedali, že nie. V kabelke Češky objavili colníci v puzdre od šípiek dávku LSD. Služobný pes následne označil sedadlo spolujazdca, ktorý až na opätovnú výzvu colníkom vybral z vrecka krátkych nohavíc dve plastové uzatvárateľné vrecká s obsahom neznámej rastlinnej sušiny a sklenenú trubičku. Prípady ďalej vyšetruje polícia.

"V oboch prípadoch objavil drogy služobný pes Zoro. Je to mladý, 1,5-ročný belgický ovčiak so špecifikáciou na omamné látky a trnavskému psovodovi bol pridelený v marci tohto roku," dodal hovorca Colného úradu Trnava Jozef Belan.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy