Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Nehoda kamiónu na D2 si vyžiadala život vodiča
Zdielať na

Nehoda kamiónu na D2 si vyžiadala život vodiča

MORAVSKÝ SV. JÁN / Krátko po siedmej hodine ráno havaroval na piatom kilometri diaľnice D2 kamión. V čase príchodu hasičov na miesto udalosti sa kamión nenachádzal na vozovke, ale mimo nej. Vodič kamiónu bol na mieste mŕtvy.

Cisterna s návesom s chorvátskymi evidenčnými číslami sa z nezistených príčin prevrátila na strechu. Chorvátsky vodič mohol ísť cez prudkú zákrutu prirýchlo a nie je vylúčený ani mikrospánok. 

Po náraze ostala kabína vodiča úplne zdemolovaná a on v nej ostal zakliesnený. Aj napriek snahe hasičov a záchranárov sa ho nepodarilo zachrániť. Vodič, ktorý zostal vo vozidle zakliesnený vážnym zraneniam na mieste podľahol. 

Na miesto udalosti prišli hasiči z Kútov a z Trnavy s dvomi kusmi hasičskej techniky. Osobu hasiči z vozidla vyslobodzovali hydraulickým zariadením. Pri nehode sa nik iný nezranil. Okolnosti ako aj presné príčiny nehody polícia vyšetruje ako usmrtenie.

Podľa informácií TV JOJ ide o kamión, ktorý prevážal chemikálie. Po nehode nebolo nutné chemikálie prečerpávať, pretože z neho obsah nevytekal. Hasiči však zachytávali unikajúce prevádzkové kvapaliny. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy