Zatiahnuté
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Vodič prešiel muža ležiaceho na ceste a z miesta nehody odišiel
Zdielať na

Vodič prešiel muža ležiaceho na ceste a z miesta nehody odišiel

VEĽKÉ RAŠKOVCE / V nedeľu večer došlo k tragickej nehode v okrese Michalovce. Mladý vodič zrejme z nepozornosti zrazil cyklistu ležiaceho na zemi pri svojom bicykli. Zraneniam žiaľ muž na mieste podľahol. Vodič najskôr z miesta odišiel, no potom sa vrátil.

Okolo desiatej hodiny večer 25-ročný vodič auta Mazda 323 šiel po neosvetlenej ceste smerom z Veľkých Raškoviec do Oborína. Zrejme z nepozornosti došlo k nehode s tragickým koncom. "Podľa doterajšieho šetrenia dopravnej nehody vodič v dôsledku nevenovania sa plne vedeniu vozidla a nesledovania situácie v cestnej premávke s vozidlom prešiel po 34-ročnom mužovi z obce Oborín, ktorý z doposiaľ nezistených príčin ležal na zemi vedľa bicykla," informovala polícia na sociálnej sieti. 

Mladý vodič vraj na mieste nehody zastavil. No zrejme bol v takom veľkom šoku, že po chvíli sa dal na útek. Vozidlo zaparkoval až vo dvore svojho rodinného domu. Mladíkovi poradil až otec, ako sa má v takejto situácii zachovať. "Zľakol sa a potom mi volal a ja som mu hovoril, aby sa vrátil a zavolal policajtov aj záchranku." 

Náraz počul obyvateľ ulice, pri ktorej sa nehoda stala. Vyšiel von a zbadal mladého muža ležať v kaluži krvi bez známky života. Okamžite privolal záchranku. "Privolaná rýchla zdravotná pomoc zrazeného muža oživovala no ten na mieste zraneniam podľahol," uviedol hovorca polície Alexander Szabó. Michal jazdil na bicykli takmer denne. Podľa miestnych obyvateľov mal však vážne zdravotné problémy. V osudný večer sa mal domov vracať z neďalekej čerpacej stanice. Podľa miestnych si tam chodil kupovať alkohol. Keďže trpel epilepsiou, mal zakázané piť a v dedine mu preto nikto alkohol nepredal.  

Vodič sa na miesto dopravnej nehody vrátil v čase, keď sa na mieste už nachádzali záchranné zložky. Bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom. "Poverený príslušník Policajného zboru v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a pre prečin neposkytnutia pomoci. Dopravná nehoda je v štádiu šetrenia," ďalej uvádza polícia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy