Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Mladíci našli utýraného psa, zachránili ho v poslednej chvíli
Zdielať na

Mladíci našli utýraného psa, zachránili ho v poslednej chvíli

CHYNORANY/BOŠANY / Medzi Chynoranmi a Bošanmi (okr. Partizánske) našli psa, ktorého neznámy človek priviazal k stromu. Zviera počuli mladíci, ktoré prechádzali okolo. Bol v zúboženom stave, takmer sa nehýbal, tak ho hneď zaviezli k veterinárke. Tá zistila, že okolo krku má šnúrku, ktorá mu urobila obrovskú ranu. Zachránili ho v poslednej chvíli.

Nasledujúca reportáž nie je vhodná pre maloletých divákov.

"Kývali sa stromy. Pozreli sme, či to nie je zajac a tam bol uviazaný pes na polmetrovej šnúrke," hovorí Dávid Hlaváč. Mladíci našli psa v zúboženom stave medzi Chynoranmi a Bošanmi. "Vôbec sa nemohol hýbať. Hrozný pohľad to bol," uviedol Dávid Hlaváč.

 Psa rýchlo odviazali, zavolali do útulku a veterinárke. "Psík bol dehydrovaný, nepostavil sa na nohy, že potrebuje pomoc," uviedla Iveta Kasalový z OZ Dajme Šancu v Partizánskom.

Nebyť rýchleho prevozu k veterinárke, pes by zomrel. Tá pri pohľade na utrápené zviera neverila vlastným očiam. "Dehydrovaný, apatický, zavšivavený, nevnímal vôbec okolie," uviedla veterinárka Gabriela Súlovská.

Všetkých ale najviac šokoval pohľad na jeho krk. Mal na ňom obrovskú ranu. "Mal tam šnúrku, bola úplne zarezaná asi päť centimetrov do hĺbky po celom obvode krku," dodala veterinárka.

Malého psa zachránili v poslednej chvíli. Momentálne je z najhoršieho vonku. Šnúrku mal okolo krku priviazanú niekoľko rokov. Po človeku, ktorý ho týral, pátrajú. "Žiadame ľudí, ktorí by videli, že by pes zmizol niekomu z dvora, chceme podať trestné oznámenie," uviedla Iveta Kasalová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy