Jasno
11°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Dievčatá nahlasujú falošné znásilnenia. Chcú sa vyhnúť hnevu rodičov
Zdielať na

Dievčatá nahlasujú falošné znásilnenia. Chcú sa vyhnúť hnevu rodičov

POPRAD / V priebehu niekoľkých dní prijali policajti v Poprade štyri oznámenia o vážnych trestných činoch. Išlo o dve lúpeže a dve znásilnenia. Keď však muži zákona začali tieto prípady vyšetrovať zistili, že oznamovatelia si skutky vymysleli. Z údajných obetí sa tak stali páchatelia.

V jednom prípade muž oznámil na polícii, že ho prepadli a okradli neznámi chlapi. Pravda ale bola napokon úplne iná. O pár hodín policajtom povedal, že sa hanbil priznať, že mu peňaženku vzala dievčina, s ktorou chcel v parku súložiť. 

V ďalšom prípade mladá slečna udala svojho priateľa. Mal ju znásilniť v jednom dome. Aj v tomto prípade ale bolo všetko inak. Na druhý deň mladistvá policajtom tvrdila, že si znásilnenie vymyslela a s priateľom spala dobrovoľne. 

Podobne to bolo aj v prípade 15-ročnej dievčiny. Tú nachytali mestskí policajti s mužom priamo v kríkoch. Toto dievča sa bálo, že sa to dozvie jej mama a tak policajtom povedala, že ju muž v kríkoch znásilnil. Nakoniec sa ale priznala, že išla dobrovoľne. 

"Robia sa výsluchy, zisťujú sa svedkovia a väčšinou sa do trestného konania priberajú aj znalci," vysvetľuje hovorca polície, Daniel Džobanik. 

Tí následne začínajú pracovať na znaleckých posudkoch. Prípadmi sa tak zaoberajú desiatky ľudí. 

"Ak sa nakoniec zistí, že oznamovateľ alebo oznamovateľka si všetko vymysleli, tak naša práca bola v podstate zbytočná," hovorí Džobaník. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy