Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tragická nehoda pri Ružomberku. Po zrážke autobusu a dvoch áut zomrel človek
Zdielať na

Tragická nehoda pri Ružomberku. Po zrážke autobusu a dvoch áut zomrel človek

Archívna reportáž

RUŽOMBEROK / Pri vážnej dopravnej nehode prišiel o život jeden človek a ďalší dvaja sa zranili. Nehoda sa stala na ceste v smere z Ružomberka do Banskej Bystrice. Pri udalosti sa zrazili dve osobné vozidlá s autobusom.

Nedeľná doprava pre nehodu v Ružomberku kolabovala, tvorili sa kilometrové kolóny. Nehoda sa stala na štátnej ceste č. I/59 v smere z Ružomberka do Banskej Bystrice. Ružomberskí hasiči vykonali na vozidlách protipožiarne opatrenia.  

Päťdesiatsedemročný Jozef so svojím synom v aute pravdepodobne išli domov. Pár kilometrov za Ružomberkom však otec vošiel do protismeru. "Vodič z doposiaľ nezistených príčin prešiel do protismeru, kde sa čelne zrazil s oproti jazdiacim autobusom," uvádza Jana Balogová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline. 

Zrážka bola taká silná, že auto odhodilo späť do pôvodného jazdného pruhu, v ktorom sa zrazilo s ďalším autom. 

Pri dopravnej nehode vyhasol na mieste život 57 ročného muža. Jeho 23 ročného syna previezli do nemocnice s ťažkými zraneniami. V poľskom autobuse sa ľahko zranil šofér. 

"Vyšetrovanie dopravnej nehody na mieste prevzal vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Ružomberku.
Okolnosti budú predmetom ďalšieho vyšetrovania," hovorí hovorkyňa Balogová. 

Nehoda spôsobovala kolóny

Na hlavnom frekventovanom ťahu z Ružomberka na Donovaly sa tvorili 10 km kolóny z oboch strán. Nehoda sa stala pred druhou hodinou, no cestu v oboch pruhoch spojazdnili až tesne pred piatou hodinou poobede. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy