Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Telo chlapca, ktorý sa v nedeľu utopil v Dunaji, našli na brehu
Zdielať na

Telo chlapca, ktorý sa v nedeľu utopil v Dunaji, našli na brehu

PATINCE / V nedeľu sa štvorica chlapcov vybrala kúpať do Dunaja. Jeden z nich, 13-ročný Mário nevedel plávať, nerovné dno a silný prúd sa podpísali na jeho osude. Chlapca hľadali členovia špeciálnej kynologickej záchrannej služby aj hasiči, ale bezúspešne. Vyplavila ho až po troch dňoch rieka. Ďalších troch chlapcov vytiahol z vody 51-ročný miestny rybár udicami.

Nehybné telo 13-ročného Mária, ktorý sa utopil v nedeľu po tom, ako sa s kamarátmi bez vedomia rodičov zašli kúpať v Komárne na mieste, kde sa Váh vlieva do Dunaja, objavil v stredu večer na brehu rieky pes, ktorého venčil okoloidúci muž. Chlapca neskôr identifikoval jeho otec.

Na piesočnú pláž sútoku riek sa v nedeľu vybralo zhruba 40, aj úplne malých detí. Asi 300 metrov od nich dvaja rybári, 51-ročný Ladislav s kamarátom, zrazu začuli volanie o pomoc. "Samé deti tam boli. Nikto taký, čo mal upozorniť chlapcov, že nemajú ísť do vody. Bol som na vode a zrazu kričali na nás, že pomoc, pomoc. Myslel som, že si robia srandu," povedal Ladislav Rafael, ktorý vytiahol Máriových kamarátov z vody. Prúd ich unášal ďalej, tak im musel rybár pomôcť. 

​Prúd všetkých štyroch chlapcov začal silno unášal ďalej, tak začali kričať. Ladislav im išiel pomôcť. Udicu použil ako záchytný bod a ňou chlapcov posunul k brehu. Nanešťastie ale prúd odniesol Mária ďalej a nestihol sa udice chytiť. "Naozaj mi je veľmi ľúto toho štvrtého. Nemohol som mu pomôcť, to bolo najhoršie." Ak by pustil udicu a plával na pomoc tomu štvrtému, mohli pod hladinou skončiť obaja chlapci, ktorý sa udice držali.

​Dlhoročný rybár po štyroch dňoch nabral odvahu a zašiel opäť k Dunaju. Na mieste, kde sa chlapci topili bola trojmetrová hĺbka. Z polmetrovej vody stačilo spraviť jediný krok. Pre deti z okolia bolo toto tvrdým ponaučením a bez súhlasu rodičov alebo dozoru sa zrejme už kúpať nepôjdu.

 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy