Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Tragédia na Dunaji. Iba 13-ročný chlapec sa utopil
Zdielať na

Tragédia na Dunaji. Iba 13-ročný chlapec sa utopil

KOMÁRNO / K nešťastnej tragédii došlo v nedeľu popoludní na Dunaji. Štyria kamaráti sa rozhodli ísť kúpať. Jeden z nich, iba 13-ročný Mário stúpil do diery, kde sa dno prehlbovalo a klesol ku dnu. Nevedel plávať a nikto mu už nemohol pomôcť.

Celý incident sa odohral o jednej poobede v meste Komárno. Skupina chlapcov povedala rodičom, že idú hrať futbal. Miesto toho si to namierili k rieke Dunaj, kde sa chceli okúpať. Nevedeli ešte, že toto rozhodnutie bude mať tragické následky. Koryto ukrýva aj zradné diery na svojom dne. 

Voda nebola hlboká, ale nevedeli, že dno rieky má miestami diery a presne tento spád sa stal Máriovi osudným. Chlapci nevedeli poriadne plávať. Mário, počas toho, ako sa spoločne spúšťali v prúde rieky, znenazdajky zmizol pod hladinou. "Môj švagor tu chytal ryby, keď začali kričať, odhodil udicu a išiel do vody za nimi, jeden dostal kŕč do ruky a už nevládal vyplávať," opisoval hroznú udalosť otec jedného z chlapcov.

Široké okolie do večera prehľadávali členovia špeciálnej kynologickej záchrannej služby aj hasiči. Podľa vyjadrenia Alexandra Bereka, špeciálneho kynológa z Nýroviec, hľadanie sťažoval nielen tok rieky, ale aj fakt, že na mieste, ktoré pes označil, je dno plné veľkých kameňov a zachytených konárov. Pri hľadaní pomáhali aj maďarskí riečni policajti. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy