Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Auto sa zrazilo s autobusom na vyťaženej križovatke
Zdielať na

Auto sa zrazilo s autobusom na vyťaženej križovatke

BRATISLAVA / Následky dopravnej nehody, ktorá sa stala v utorok popoludní, cítili vodiči ešte na druhý deň v rannej špičke. Nehoda sa stala na vyťaženej križovatke a nefunkčné semafory komplikovali dopravu. V autobuse našťastie v tom čase neboli cestujúci. Napriek tomu v nemocnici skončili dvaja ľudia.

Pri prechádzaní cez križovatku vrazil vodič na osobnom aute s novozámockým evidenčným číslom zo zatiaľ presne nezistených príčin do autobusu.

Náraz odhodil autobus mestskej hromadnej dopravy do stĺpa svetelnej signalizácie, ktorú úplne zničil. Nefunkčné semafory zamestnali na niekoľko hodín dopravných policajtov. Pri náraze sa zranil vodič autobusu. Našťastie v tom čase neprevážal žiadnych cestujúcich. "Autobus vyšiel z vozovne na výkon linky číslo 35, bol ešte bez cestujúcej verejnosti. Pri zrážke s osobným motorovým vozidlom na svetelnej riadenej križovatke, došlo k zraneniu nášho vodiča," informovala hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová.

Zdravotnú pomoc museli záchranári poskytnúť aj spolujazdkyni osobného vozidla. "Tridsaťročná žena utrpela úraz hlavy, bola pri vedomí. Záchranári ju po prvotnom vyšetrení previezli do Univerzitnej nemocnice na Kramároch," povedal Boris Chmel, hovorca záchrannej služby.

Celková škoda na oboch vozidlách a svetelnej signalizácii bola predbežne vyčíslená na 20 tisíc eur. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy