Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tínedžerka (14) súhlasila s vraždou matky a sestry. S priateľom (14) si po čine pozreli film
Zdielať na

Tínedžerka (14) súhlasila s vraždou matky a sestry. S priateľom (14) si po čine pozreli film

SPALDING / Pár zaľúbených britských tínedžerov, 14-ročná Kim Edwards a 14-ročný Lucas Markham, sa dohodli, že zavraždia matku a mladšiu sestru dievčaťa. Čin brutálnym spôsobom skutočne spáchali, potom sa obaja umyli od krvi, pozreli si film Twillight, dali si zmrzlinu a mali pohlavný styk. V dome strávili s mŕtvymi telami ešte 36 hodín. Obaja neprejavili ľútosť ani na súde.

Kim Edwards vypovedala, že jej priateľ, Lucas Markham, sa jej opakovane pýtal, či chce svoju matku a 13-ročnú sestru zavraždiť, píše denník Daily Mail. Trvala na tom, že áno. Dohodli sa, že on zavraždí jej matku a ona svoju sestru. "Dohodli sme sa, že s tým obaja rozhodne súhlasíme a on sa ma to opakovane pýtal, či to naozaj chcem vykonať, a ja som povedala, že áno. Neustále sme si znovu a znovu prechádzali náš plán," vypovedala Kim Edwards.

Kim bola už v minulosti pod dohľadom psychiatra pre samovražedné sklony. Neskôr spolu s Lucasom ušli zo školy, našli ich až o 5 dní. Dva dni pred vraždou sa zabarikádovali v Kiminej izbe, keď jej mama povedala, že skončí ako jej otec, ktorý bol závislý od drog. 

Vraždu do detailov naplánovali, dohodli sa, že najprv bodnú obete do krku, aby zasiahli hlasivky a nemohli tak kričať. Lucas mal prísť večer ku Kim aj s vecami, tá však zaspala a nepočula jeho klopanie na okno. Dostal sa tam až okolo polnoci, keď sa Kim na jeho klopanie napokon  zobudila. Priniesol aj ruksak so zbalenými vecami a štyrmi nožmi. Kim napokon svoju sestru vlastnými rukami zavraždiť nechcela a tak sa Lucas ponúkol, že zabije obe sám. 

Obom prerezal hrdlo, niekoľkokrát ich bodol a napokon zadusil vankúšom, Kim sa pritom na vraždu pozerala. Svoju sestru nenávidela preto, že jej "vzala matku a všetku pozornosť strhla na seba". Matke rovnako nevedela odpustiť, že mala radšej jej o rok mladšiu sestru, ako tvrdí. "Už od detstva som s mamou nevychádzala a vedela som, že preferuje moju sestru, a aj keď mi hovorila, že to nie je pravda, vedela som, že klame," povedala pri vypočúvaní Kim. Neprejavila žiadne emócie: "Zaslúžila si to. Som rada, že je mŕtva".  Vraždu sestry obhajovala tým, že aspoň nemusí zažiť "zlomené srdce a smútok".

Po brutálnej dvojnásobnej vražde sa okúpali, lebo "nemajú radi pach krvi". Nasledujúcich 36 hodín ostali v dome s mŕtvou matkou a sestrou na poschodí. Pozreli si všetky časti filmu Twillight, dali si zmrzlinu a mali pohlavný styk. 

Edwards aj Markham dostali doživotný trest, s minimálnou dobou bez možnosti prepustenia 20 rokov. Sudca sa vyjadril: "Vraždy boli brutálne, vykonané formou popravy a obe obete, predovšetkým matka, Elizabeth Edwards, museli v posledných minútach svojho života príšerne trpieť". Napriek tomu, na odvolacom súde napokon minimálnu hranicu trestu znížili obom vrahom na 17 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy