Skoro jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Svoje malé deti nechala úmyselne 15 hodín v aute. Neprežili
Zdielať na

Svoje malé deti nechala úmyselne 15 hodín v aute. Neprežili

KERRVILLE / Matka zabila svoje dve dcéry, keď ich údajne zámerne nechala 15 hodín v aute. Pripútané ich tam zanechala samé celú noc, pre ročnú a dvojročnú dcéru prišla až na druhý deň na poludnie. Medzitým vystúpila teplota až na 33°C a deti upadli do bezvedomia. Zo strachu z následkov im ešte nasledujúcich niekoľko hodín nezavolala zdravotnícku pomoc. Dievčatá to neprežili.

Amanda Hawkins, 19-ročná matka dvoch malých dievčat, Brynn (1) a Addyson (2), zanechala svoje deti pripútané v aute, zatiaľ čo sa v spoločnosti 16-ročného mladíka a iných rovesníkov zabávala v neďalekom dome, píše denník Daily Mail. Deti v aute niekoľko hodín plakali a Amandu na to jej známi upozorňovali, no ona tomu nevenovala pozornosť. Šerif polície okresu Kerr County sa vyjadril, že počas noci sa išiel na chvíľu do auta vyspať aj Amandin kamarát, no ani ten deti nevyslobodil. "Toto je ďaleko najpríšernejší prípad ohrozenia detí, s akým som sa za 27 rokov služby stretol," povedal miestny šerif Hierholzer. 

Amanda prišla pre dcéry až na druhý deň na poludnie, po 15 hodinách, ktoré strávili v aute. Teplota v tom čase dosiahla už 33°C a deti boli v bezvedomí. Aby sa vyhla problémom, nezavolala záchranku a nevzala ich ani sama do nemocnice. Jej manžel Isaac s ňou v tom čase nebol. Až po niekoľkých hodinách ju jej kamarát presvedčil, že má zavolať pomoc. Miestne zdravotnícke stredisko však už na záchranu detí vo vážnom stave nestačilo a museli ich previezť do vyše hodiny vzdialenej nemocnice v San Antoniu. Brynn a Addyson zomreli o piatej popoludní

Amanda Hawkins lekárom tvrdila, že deti upadli do bezvedomia po tom, čo si privoňali ku kvetine v parku. Po ďalšom vyšetrovaní sa však k činu priznala. Následne ju zatkli a obvinili z trestného činu opustenia dieťaťa a jeho vystaveniu nebezpečenstvu, no obvinenie zrejme rozšíria, nakoľko deti zomreli. Kauciu stanovili na 70 000 dolárov. Ak by obvinenie nerozšírili, hrozia jej aktuálne dva roky väzenia. 

Amandina kamarátka zo strednej školy, Miriam Davis, povedala, že si všimla, že Amanda sa k deťom správa zle a oľutovala, že nezavolala sociálne služby. "Tak dlho som váhala, lebo som nechcela, aby deti išli do domova. Ale nevedela som, že zomrú," vyjadrila sa s ľútosťou Miriam Davis.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy