Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Študenti zdravotníckej školy v Trnave sa priotrávili plynom, jedenásti skončili v nemocnici
Zdielať na

Študenti zdravotníckej školy v Trnave sa priotrávili plynom, jedenásti skončili v nemocnici

TRNAVA / Jedenásti študenti priotrávení pravdepodobne plynom skončili v trnavskej nemocnici. Žiaci študujú na Strednej zdravotníckej škole v Trnave. V budove sa v čase nachádzalo približne 250 ľudí, ktorých ihneď privolaní hasiči evakuovali do bezpečia.

Hasiči aj policajti zasahovali na Strednej zdravotníckej škole v Trnave opätovne aj v pondelok večer. Podľa informácií televízie JOJ malo dôjsť v jednej z tried k rozliatiu nebezpečnej tekutiny.

Poverený policajt začal trestné stíhanie pre všeobecné ohrozenie z nedbanlivosti. Páchateľovi hrozí podľa zákona trest odňatia slobody v trvaní šesť mesiacov až tri roky. 

K priotráveniu malo prísť v budove, kde sa nachádzajú šatne študentov. Žiaci potom, ako zacítili plyn sa začali sťažovať na problémy s dýchaním, bolesťou v oblasti hrudníka a bolesťou hlavy. Po príchode záchranárov ich ihneď transportovali do nemocnice na potrebné vyšetrenia.

Po ošetrení niektorých študentov pustili do domácej liečby. "Na detskej klinike bolo ošetrených 11 študentiek strednej školy. Pacientkám boli zrealizované diagnostické vyšetrenia a čakáme na ich výsledky. Všetky pacientky sú v stabilizovanom stave a šesť z nich ostáva v nemocnici na pozorovaní," povedala hovorkyňa nemocnice v Trnave Aneta Raciková.

Privolaní hasiči spolu s policajtmi vyšetrujú presné príčiny, ako sa dostal plyn do priestorov šatní. Podľa informácií TV JOJ mohlo ísť o plyn z kasera. Policajti odobrali zo stien stery a odobraté vzorky odoslali na Krajské chemické laboratórium v Nitre. Vyšetrovateľ podľa výsledkov sterov vznesie obvinenie z výtržníctva alebo všeobecného ohrozovania. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy