Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Opitá záchranárka cestou do práce zrazila cyklistu a ušla
Zdielať na

Opitá záchranárka cestou do práce zrazila cyklistu a ušla

Archívna reportáž

TRNAVA / Tri opité vodičky v Trnavskom kraji skončili v uplynulých dňoch v policajných celách. Jednou z nich bola aj 41-ročná záchranárka, ktorá cestou do práce zrazila cyklistu, neposkytla mu pomoc a z miesta ušla. Ťažko zraneného muža ratovali leteckí záchranári.

Nehoda sa stala v nedeľu krátko pred siedmou hodinou ráno v obci Paderovce v okrese Trnava. "Vodička zišla z cesty a zrazila 44-ročného cyklistu, ktorý bol na cyklistickom chodníku. Muž po náraze spadol a ťažko sa zranil. Do nitrianskej nemocnice ho previezol vrtuľník. Vodička z miesta ušla, policajti ju našli asi dva kilometre za dedinou. Namerali jej 1,25 promile alkoholu," povedala trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Priznala sa, že cyklistu zrazila, no priebeh nehody si nepamätala. Šoférka je podozrivá z ublíženia na zdraví s následkom ťažkej ujmy z nedbanlivosti, z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky aj z neposkytnutia prvej pomoci, hoci jej to vyplývalo zo zamestnania. Hrozí je trest na šesť mesiacov až tri roky.

Ďalšia opitá 49-ročná vodička havarovala v obci Dvorníky v okrese Hlohovec. Narazila tu do dvoch zaparkovaných áut. Policajti jej namerali až 2,58 promile. Škody, ktoré spôsobila, vyčíslili na 3 000 eur.

Pri Hlohovci zase chytili 26-ročnú šoférku, ktorá nafúkala 1,94 promile alkoholu. Obidve už čelia obvineniu z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Policajti v Trnavskom kraji odhalili počas uplynulého týždňa pod vplyvom alkoholu 17 vodičov a 16 cyklistov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy