Skoro jasno
11°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Kriminalisti objasnili razie na východe. Išlo o drogy
Zdielať na

Kriminalisti objasnili razie na východe. Išlo o drogy

PREŠOV / Policajné razie v okrese Prešov a v okrese Sabinov sa týkali drog. Obvinení boli vzatí do väzby, pretože existovala dôvodná obava, že by v trestnej činnosti pokračovali.

Dôvod policajných razií zo začiatku týždňa v prešovskom a v sabinovskom okrese zverejnila polícia až v súčasnosti. Podozrenie z drogovej trestnej činnosti sa napokon potvrdilo. 

Pri veľkej policajnej razii boli zadržaní štyria ľudia. Troch z nich už predviedli pred súd. "Jeden z mužov bol prepustený. Ďalších troch vyšetrovateľ obvinil z obzvlášť závažného zločinu drogovej trestnej činnosti páchaného formou spolupáchateľstva," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru Prešov Jana Migaľová. 

Zadržaní sú muži vo veku od 20 do 26 rokov. Kriminalisti prehľadávali domy, byty aj osobné autá. U obvinených našli a zaistili drogy. Podľa zdroja TV JOJ ide o rekordné množstvo. "Zaistené boli zakázané látky, a to marihuana a metamfetamín. Metamfetamín o hmotnosti 42 gramov. Z tohto množstva by bolo možné vyrobiť až 2700 dávok drogy," doplnila Migaľová. 

Podľa zákona im hrozí trest odňatia slobody na 10 - 15 rokov. Jeden z obvinených však tvrdí, že je nevinný. Druhý zas, že skutok nespáchal.

Z obavy, že by mohli v trestnej činnosti pokračovať alebo by sa snažili ujsť, boli obvinení vzatí do väzby. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy