Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V Dunajskej Lužnej vypukol obrovský požiar
Zdielať na

V Dunajskej Lužnej vypukol obrovský požiar

DUNAJSKÁ LUŽNÁ / V Dunajskej Lužnej v areáli družstva na Košariskách okolo 14:30 poobede vypukol obrovský požiar. Požiar sa začal rýchlo šíriť na okolité budovy družstva. Obrovský požiar bolo vidieť z niekoľkokilometrovej vzdialenosti.

"Požiar na Košariskách sa hasičom už podarilo lokalizovať. Na mieste stále zasahuje viac ako 70 profesionálnych a dobrovoľných hasičov so 40 kusmi hasičskej techniky. Pri udalosti doposiaľ nedošlo k žiadnym zraneniam." povedala hovorkyňa hasičov Zuzana Farkašová.

Podľa miestnych obyvateľov situáciu komplikuje silný vietor a oheň sa pomaly približuje k stavbám rodinných domov. Požiar vypukol pred pol treťou popoludní v hale, v ktorej horí gumový granulát na výrobu plastových fliaš.

Pri udalosti zasahujú hasiči zo Šamorína, Senca, Galanty, zo 4 hasičských staníc v Bratislave a dobrovoľní hasiči z obcí Šamorín, Most pri Bratislave a Hubice. Hasiči sa momentálne snažia dostať požiar pod kontrolu, situáciu komplikuje veľké sálavé teplo a husté zadymenie. Dym z horiaceho objektu je viditeľný aj v Bratislave.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy