Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Otec policajt a dcéra policajtka zaútočili na pár v hypermarkete
Zdielať na

Otec policajt a dcéra policajtka zaútočili na pár v hypermarkete

SNINA / Od malička nás učili, že policajti nás majú chrániť, no nás večer policajti zbili. To sú slová mladej ženy zo Sniny. Prokurátor policajtku z Humenného a jej rodičov obžaloval z trestného činu výtržníctva.

Incident sa mal začať v sninskom hypermarkete ešte v apríli 2011. Nešťastnou náhodou vtedy poškodení drgli do policajtkinej matky, to ich pobúrilo a obe začali kričať. "Zaútočila na mňa fackami, dobehla mladá policajtka z Humenného, jej dcéra, zaútočila na mňa s päsťami, potom dobehol ich otec a manžel, on je mestský policajt v Snine, napadol ma päsťami do tváre, hodil ma o stenu," opísal incident poškodený muž.

Prokurátor rodičov a ich dcéru obžaloval z trestného činu výtržníctva, no sudca okresného súdu rozsudkom všetkých troch spod obžaloby oslobodil s tým, že skutok nie je trestným činom. Krajský súd v Prešove ale tento verdikt zrušil v celom rozsahu, a to napríklad aj pre rozpory vo výpovediach svedka. Poukázal však aj na argumenty v odvolaní okresného prokurátora, ktorý sa opieral i o znalecké posudky. "Pani, aj stará, aj mladá, majú nízku schopnosť tolerovať ostatných ľudí a majú veľký sklon k vyprokovanosti. Je to veľmi zarážajúce s tým, že ona robí policajtku," hovorí poškodená Veronika.

Práve z dôvodu, že pracuje ako policajtka, obžalovaná požiadala sudcu o vylúčenie verejnosti. Sudca jej vyhovel. Expertka na trestné právo si však myslí pravý opak. "Ak je obžalovaným z trestného činu verejný činiteľ a zvlášť policajt, ktorý je možno určitým vzorom a mal by aj na základe toho pomáhať a chrániť, práve by táto skutočnosť mala zohrávať významnú úlohu v tom, že by verejnosť nebola vylúčená a že sa koná voči všetkým, ktorí porušujú zákon," povedala Lucia Kurilovská, expertka na trestné právo.

Redaktorka TV JOJ dala priestor na vyjadrenie aj obžalovaným. Reagovali vulgarizmami a vyhrážaním sa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy