Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Požiar v saune vyhnal z hotela 40 hostí
Zdielať na

Požiar v saune vyhnal z hotela 40 hostí

DUNAJSKÁ STREDA / V hoteli s kapacitou 250 ľudí začala horieť sauna. Hasičom sa však oheň podarilo zlikvidovať skôr ako sa rozšíril do iných častí hotela.

Sauna v hoteli s kapacitou 250 ľudí začala horieť večer. Hasičom sa oheň podarilo zlikvidovať skôr, ako sa stihol rozšíriť do ďalších častí hotela.

Požiar stropnej časti sauny wellnes komplexu si hostia všimli včas. Splodín sa okrem niektorých hostí nadýchali aj dvaja policajti. 

Horieť začalo v takzvanej ruskej saune, ktorá je súčasťou Japonských kúpeľov v hoteli. Najprv sa pokúšali uhasiť oheň vo vlastnej réžii. "Potom sme zabezpečili požiarnikov, lebo to požiarovisko, ktoré bolo pod stropom bolo natoľko skryté, že sme sa k tomu nedostali," povedal Peter Tuman, technik požiarnej ochrany. 

Hasiči najprv lokalizovali požiar a evakuovali asi 60 ľudí. Opustiť ho muselo nielen 40 hostí, ale aj zvieratá. Na mieste museli záchranári ošetriť asi desať ľudí. 

Pravdepodobnou príčinou požiaru bol skrat na elektrickom vedení. "Sú tam veľké spotrebiče, pravdepodobne sa niečo prehrialo," uviedol Tuman. K poškodeniu zdravia, ani k ublíženiu nedošlo. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy