Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Pri Spišskej Novej Vsi sa zrútil vyhliadkový balón, začal horieť
Zdielať na

Pri Spišskej Novej Vsi sa zrútil vyhliadkový balón, začal horieť

HRABUŠICE / Pri obci na hranici Slovenského raja sa v piatok večer zrútil vyhliadkový balón. V jeho koši sa nachádzalo jedenásť ľudí a pilot. Pri páde zavadil o vedenie vysokého napätia.

Obyvatelia obce Hrabušice jasne počuli zvuky horáku v balóne, keď sa pilot podľa všetkého snažil získať výšku. Balón však naďalej klesal. Vzápätí v obci vypadol elektrický prúd. Zhruba kilometer za Hrabušicami našli spadnutý balón. Jeho plachta bola prevesená cez káble elektrického vedenia.

Pri skrate sa plachta chytila a začala horieť. Na miesto ihneď vyrazili hasiči a neveľký požiar uhasili. Podľa slov pilota sa nikto z cestujúcich v balóne nezranil. Dodal, že balón smeroval z Kežmarku ďalej na východ, viac už neprezradil, ani o príčine pádu.

"V koši teplovzdušného balóna sa nachádzalo jedenásť pasažierov a pilot. K zraneniu osôb našťastie nedošlo, pričom v obci Hrabušice došlo k výpadku elektrickej energie. Pre prevádzkovateľa elektrického vedenia bola spôsobená presne nezistená škoda. Na teplovzdušnom balóne bola škoda predbežne vyčíslená na cca 20 000 eur," uviedla krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová. 

​"V tejto súvislosti poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ v Spišskej Novej Vsi začal trestné stíhanie pre podozrenie z prečinu všeobecného ohrozenia v súbehu s prečinom poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia. Bližšie okolnosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania a znaleckého dokazovania," dodala policajná hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy