Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Teréziu, ktorá nechala svoje dieťa umrieť v skrini, obvinili
Zdielať na

Teréziu, ktorá nechala svoje dieťa umrieť v skrini, obvinili

SPIŠ / Hrozný pohľad sa naskytol policajtom v obci Odorín ešte v novembri minulého roka. V skrini pri rodinnom dome v Odoríne našli mŕtveho novorodenca. Chlapca porodila Terézia doma vo vani. Po pol roku padlo v tomto prípade obvinenie.

Obyvateľom obce bolo podozrivé, že budúcu mamičku zrazu videli bez tehotenského bruška. Zburcovali preto políciu.

Policajti rozbehli veľké vyšetrovanie a do prípadu prizvali súdneho znalca, ktorý mal potvrdiť či sa dieťa narodilo životaschopné. Podľa dedinčanov sa dieťa päťnásobnej matke narodilo životaschopné. No po domácom pôrode, mu matka neposkytla potrebnú starostlivosť. Policajti túto informáciu zatiaľ nepotvrdili. 

Prípad sa ďalej vyvíja. Terézia, ktorá svoje novonarodené dieťa do skrine, je už obvinená. "V tejto súvislosti policajný vyšetrovateľ vzniesol obvinenie matke novorodenca za prečin usmrtenia," informuje hovorkyňa policajného zboru Jana Mésarová. 

Žene bola tiež odobratá rodičovská starostlivosť o ďalšie štyri deti, ktoré boli umiestnené do náhradnej starostlivosti. ​Kompetentný pracovník Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny zrejme nemohol smrti novorodenca predísť aj napriek tomu, že Terézia bola nimi monitorovaná.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy