Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Podľa exekútora má zaplatiť tisíce eur. Psychicky je na dne a tvrdí, že ide o podvod
Zdielať na

Podľa exekútora má zaplatiť tisíce eur. Psychicky je na dne a tvrdí, že ide o podvod

BREZNO / Pani Alena pracovala pred 7 rokmi v oblasti poisťovníctva pre dnes už neexistujúcu firmu. Pred nedávnom jej prišiel list od exekútora, podľa ktorého má zaplatiť tisícky eur. Ona tvrdí, že ju podviedli.

Alena je na invalidnom dôchodku, list od exekútora ju poriadne šokoval, dlhovať má 7 240 eur. Pracovala ako sprostredkovateľ poistenia, no spoločnosť  zanikla. "Podpisovali sme čisté zmenky, po polroku druhú na školení, bolo nám tam povedané že to len tak, ak by niekto odstúpil," hovorí o podozrivej požiadavke firmy Alena. Tvrdí, že nikomu nič nedlhuje a dodáva, že ju, aj ďalších ľudí, takto ktosi podviedol. Na polícii podala trestné oznámenie. "V tejto súvislosti sme prijali trestné oznámenia, v súčasnosti zhromažďujeme dôkazový materiál a ide tu o podozrenie z trestného činu podvodu," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ BB, Petra Kováčiková.

Podobné exekučné príkazy prišli desiatkam ľudí, trestných oznámení tak po celom Slovensku pribúda. "V Brezne sú traja, v Banskej Bystrici štyria, potom sú v Komárne, Šahách..." vymenúva pribúdajúcich postihnutých Alena. Suma, ktorú exekútor vymáha, je poriadne vysoká, spolu ide o viac ako 161 000 eur. V kauze čistých zmeniek spred 7 rokov figuruje zvolenská firma, jej pracovníčka odporučila štábu TV JOJ mailovú komunikáciu, no odpoveď zatiaľ neprišla. Či niekdajších sprostredkovateľov ktosi podviedol bude jasné zrejme až po policajnom vyšetrovaní. "Dva týždne je mi strašne zle, som na PNke, som po dvoch cievnych porážkach a nevládzem," priznáva Alena, ako ju exekúcia zasiahla.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy