Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Na Dunaji pri Slovnafte sa zrazili lode
Zdielať na

Na Dunaji pri Slovnafte sa zrazili lode

BRATISLAVA / Vo štvrtok krátko pred polnocou sa na Dunaji zrazili dve transportné lode. Podľa informácii Dopravných plavebných spoločností pre TV JOJ, jedna z lodí prevážala hnojivo a chemikálie.

Pri kolízii, ktorá s stala vo štvrtok o 23:50, došlo k poškodeniu boku transportnej lode, v dôsledku čoho museli zasahovať záchranné zložky. Poškodenú loď následne odstavili v bratislavskom nákladnom prístave, kde náklad preložili na nepoškodenú loď.

K zrážke došlo v blízkosti bratislavskej rafinérie Slovnaft. Nikto sa nezranil ani nemuseli obmedziť plavbu po Dunaji. Kolízia nespôsobila ani znečistenie vody. Incident preveril Dopravný úrad. "Išlo o motorovú nákladnú loď Rhenus Krems, ktorá prepravovala hnojivá a tlačný remorkér Maria s tankovými člnmi Danutank 1 a Danutank 2, ktorý prepravoval naftu," informovala hovorkyňa Dobravného úradu Eva Oravcová.

Po náraze boli lode plavby schopné. Napriek tomu, že jedna z nich mala poškodený bok. Akutálne sú obe plavidlá v nákladnom prístave. Dopravný úrad vyšetruje príčinu nehodu aj to, či pre vzniknutú kolíziu udelí pokutu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy