Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
VIDEO: Táto cesta do práce ho vyšla draho. Po diaľnici sa rútil rýchlosťou 219 km/h
Zdielať na

VIDEO: Táto cesta do práce ho vyšla draho. Po diaľnici sa rútil rýchlosťou 219 km/h

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Na diaľnici v smere z Bratislavy do Trnavy išiel vodič rýchlosťou 219 km/h, pričom na tomto úseku je rýchlosť jazdy obmedzená na 110 km/h. Vodič na Mercedese s maďarským evidenčným číslom tak prekročil rýchlosť takmer raz tak.

Policajtom sa podarilo na diaľnici chytiť ďalšieho cestného piráta. Na luxusnom aute miestami uháňal až dvakrát vyššou rýchlosťou ako je povolená. Údajne sa ponáhľal na obchodné stretnutie. 

Na diaľnici medzi Bratislavou a Trnavou je už niekoľko rokov obmedzená maximálna povolená rýchlosť počas dňa. Vodič luxusného auta dopravné značenie ignoroval a v ľavom pruhu sa tlačil na autá pred ním a vytláčal ich. Rýchlosť neprekročil len na malom úseku.

Predpisy porušoval niekoľko kilometrov. Na jednom úseku išiel dokonca takmer 220 km/h. Za takúto nebezpečnú jazdu by si zaslúžil zobrať vodičák. Žiaľ, od minulého roka vám už za rýchlosť vodičák nezoberú. Stačí, pokiaľ zaplatíte pokutu.

"Vodič sa svojou nezodpovednou jazdou dopustil porušenia ustanovení zákona o cestnej premávke, za čo mu bola v súlade so zákonom uložená pokuta vo výške 800 ,- Eur," povedal Michal Szeiff, hovorca KR PZ v Bratislave.

Krajský dopravný inšpektorát KR PZ v Bratislave opätovne apeluje na vodičov, aby jazdili bezpečne, plne sa venovali vedeniu vozidla, rýchlosť jazdy za každých okolností prispôsobili svojim schopnostiam a vlastnostiam motorových vozidiel.

Zodpovedným prístupom a dôsledným dodržiavaním pravidiel cestnej premávky vodiči predídu neželaným a tragickým následkom na cestách.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy