Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Polícia na Slovensku objavila takmer 80 nelegálnych pracovníkov
Zdielať na

Polícia na Slovensku objavila takmer 80 nelegálnych pracovníkov

BRATISLAVA / Takmer 80 migrantov doplatilo na akciu hraničnej a cudzineckej polície, ktorá hľadala nelegálne pracujúcich. Razie prebiehali v ôsmich mestách po celom Slovensku.

Hraničná a cudzinecká polícia sa pri razii na ôsmich miestach zamerala na nelegálnu migráciu. Doplatilo na to takmer 80 migrantov. 

"Zamerali sme sa najmä na miesta, kde sa vykonáva zárobková činnosť cudzincami a na ubytovacie zariadenia," povedal riaditeľ Úradu hraničnej a cudzineckej polície Ladislav Csémi. 

Hovorkyňa prezídia policajného zboru zhrnula: "Výsledkom akcie bolo administratívne vyhostenie 76-tich cudzincov, ktorí boli na našom území nelegálne."

Spoluprácu pri týchto kontrolách poskytli poriadkoví aj dopravní policajti, ale aj zamestnanci inšpektorátu práce a úradu práce. Kontrola prebiehala v objektoch ako ubytovacie zariadenia, stavby, vlaky, autobusy či stanice. Kontrolami prešli aj osobné a nákladné vozidlá. 

Spomedzi cudzincov bolo 51 Ukrajincov, 21 Srbov a štyria Bielorusi. Odhalili ich v Trnave, v Nitre, v Bratislave, v Trenčíne, v Banskej Bystrici, v Žiline, v Prešove, ale aj v Michalovciach. V Nitre boli na stavbe automobilky a v Trnave na ubytovni. 

Polícia je so zamestnávateľmi v neustálom kontakte. Na stretnutiach sa im snažia vysvetliť presné pravidlá legálneho zamestnávania cudzincov. "Cudzinecká polícia povolí pobyt cudzincovi za účelom zamestnania výlučne v prípade, ak úrad práce nám oznámi, že takéto pracovné miesto nie je možné obsadiť občanom Slovenskej republiky," tvrdí Csémi. 

Koncom roka pri podobnej akcii policajti odhalili 30 nelegálnych cudzincov v siedmich mestách. Náhodné razie sa v budúcnosti majú opakovať. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy