Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Migranti sa cez plot snažili dostať do Španielska
Zdielať na

Migranti sa cez plot snažili dostať do Španielska

Archívna reportáž

MELILLA / Približne 3000 migrantov sa snažilo dostať cez plot do Španielska. Pri tomto incidente boli zranení traja policajti a traja migranti. Asi stovke z nich sa podarilo dostať cez plot.

Úrady v Melille oznámili, že sa približne 3000 migrantov pokúsilo preliezť cez šesťmetrový plot. Mnohí z nich údajne hádzali na policajtov kamene a iné predmety.

Šesťmetrový hraničný plot sa pokúsilo preliezť asi 3000 migrantov. Plot oddeľuje španielsku severoafrickú exklávu Melilla od Maroka. Migranti podľa informácií hádzali na policajtov kamene a iné predmety.

Španielskym a marockým policajtom sa podarilo väčšinu migrantov zatlačiť od plota, no asi stovke z nich sa podarilo dostať do mesta. Pri tomto incidente museli ošetriť troch zranených policajtov a troch migrantov. Jedného policajta zranil hák, ktorý migranti použili pri lezení. 

Každoročne sa pokúša vstúpiť zo subsaharskej Afriky do Španielska tisíce migrantov. Využívajú na to predovšetkým dve cesty. Jednou je severoafrická exkláva Ceuta, druhá Melilla.

Migranti, ktorým sa podarilo dostať do mesta, umiestnia do dočasných záchytných centier. Časom ich prepustia alebo sa budú musieť vrátiť do krajiny pôvodu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy