Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Taliani plánujú otvoriť nové detenčné centrá
Zdielať na

Taliani plánujú otvoriť nové detenčné centrá

Archívna reportáž

RÍM / Taliansko sa napriek kritike chystá otvoriť nové detenčné centrá. Umiestnená by v nich mala byť takmer polovica migrantov.

Taliansko plánuje v najbližších mesiacoch otvoriť nové detenčné centrá. Cieľom je urýchliť proces deportácií nelegálnych migrantov aj napriek kritike. 

Nové detenčné centrá v Taliansku by mali urýchliť proces deportácií nelegálnych migrantov z krajiny. Stane sa tak aj napriek kritike, ktorá hovorí o nehumánnosti centier a o tom, že neprinášajú očakávané výsledky.

Násilné protesty a problémy s identifikáciou migrantov viedli v uplynulých rokoch k zatváraniu takýchto zariadení. Talianske ministerstvo vnútra však požiadalo úrady v jednotlivých regiónoch, aby v takýchto strediskách zabezpečili 1600 lôžok.

Plánom talianskej vlády je tiež opätovné otvorenie detenčného centra pre mužov v Ponte Galeria, ktorý sa nachádza na predmestí Ríma. V roku 2015 toto centrum zničili internovaní migranti.

Marco Minniti, taliansky minister vnútra tvrdí, že je potrebné migrantov zadržiavaťa, aby sa im nedarilo unikať úradom. Deportácia pri tom hrozí približne 40 – 50 percentám z nich. Práve oni by mali byť v nových centrách umiestnení.

V roku 2015 bolo z Talianska deportovaných približne 4000 osôb, pričom do krajiny ich prišlo asi 150 000. V roku 2016 prišlo po mori do Talianska viac ako 181 000 migrantov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy