Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Surový útok: Rumuni zbili štyroch Slovákov, medzi nimi bola aj žena
Zdielať na

Surový útok: Rumuni zbili štyroch Slovákov, medzi nimi bola aj žena

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Mladí Rumuni vo veku od 19 do 23 rokov prišli na Slovensko za prácou. Miesto toho si narobili problémy. Pred nočným klubom mali surovo napadnúť štyroch Slovákov. Obeťami sa stal taxikár, náhodný okoloidúci a mladý pár.

Skupina Rumunov bezdôvodne zaútočili na obyvateľov Nového Mesta nad Váhom. "Jeden pribehol a zozadu udieral môjho partnera do hlavy, potom pribehli ostatní a začali ho kopať. Ani na toho taxikára žiadny dôvod nemali - len ho zhodili na zem a začali ho kopať," o hroznej skúsenosti hovorí napadnutá žena.

Muži sa hneď po útoku snažili ujsť, no proti presile cudzincov nemali šancu. Tí mali besniť ako zmyslov zbavení. Mladá žena chcela ochrániť svojho partnera, ktorého útočníci kopali na zemi a tak si na neho ľahla, dúfajúc, že útočníci prestanú. Nezastavili sa. Pomoc privolali ľudia, ktorí počuli zúfalé výkriky. Všetkých štyroch napadnutých Slovákov previezli sanitkami do trenčianskej nemocnice. Najhoršie dopadol 33-ročný Ivan z Piešťan, ktorého museli aj hospitalizovať. Rumuni mu mali doslova poskákať po hlave. "Týmto mu spôsobili zlomeninu očnice vpravo, otras mozgu a dočasnú stratu zraku," informuje o stave Ivana hovorkyňa policajného zboru v Trenčíne Elena Antalová.

Polícia zadržala dokopy 15 Rumunov, ktorých vypočúvali a následne obvinili. Pokiaľ si mysleli, že ich za tento trestný čin iba vyhostia z krajiny, mýlili sa. Sudca im to len tak nedaroval. "Sudca vzal obvinených do väzby, aby neušli, neovplyvňovali svedkov a nepokračovali v páchaní trestnej činnosti," vyhlásil hovorca krajského súdu Michal Turák. Za mrežami môžu skončiť na päť až desať rokov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy