Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Vaneska statočne bojuje! Za 6 týždňov spravila veľký pokrok
Zdielať na

Vaneska statočne bojuje! Za 6 týždňov spravila veľký pokrok

MICHALOVCE / Prípad dvanásťročnej Vanesky, o ktorom vie celé Slovensko, pokračuje. Skupinka detí sa pred viac ako mesiacom hrala vo voľne prístupnej bytovke, ktorá chátra niekoľko desaťročí. Vaneska spadla z ôsmeho poschodia do stupačkovej šachty. Jej stav bol veľmi vážny, ale po mesiaci a pol odvážnu bojovníčku lekári pustili domov.

Lekári Vaneske nedávali veľké šance. "Na prebudenie strašne malé, na to, že naberie vedomie žiadnu," spomína na hrozný deň matka dievčatka. Záchranári, lekári a najbližšia rodina svojou prácou a prístupom pomohli k tomu, aby sa Vaneska prebrala z kómy. Dnes je pri plnom vedomí a postupne sa jej vracajú spomienky.

"Podarilo sa pomôcť tomu detskému mozgu, ktorý má veľmi veľkú reparačnú schopnosť." informuje Dana Jurečková, primárka pediatrického oddelenia, na ktorom Vaneska ležala šesť týždňov. Vaneska dokáže sedieť, sama sa naje, píše, rozpráva aj počíta. Doma s ňou musia každý deň cvičiť. Vaneska sa chce naučiť čo najskôr chodiť aby si splnila svoju veľkú túžbu. Hoci má bolesti, pripravuje návrat do školy.

Vaneska je veľkou milovníčkou psíkov. Od tímu TV JOJ dostala darček, ktorý ju bude strážiť a pomôže jej na ceste uzdravenia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy