Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Razia v Dubnici nad Váhom. Zatýkali dopravných policajtov
Zdielať na

Razia v Dubnici nad Váhom. Zatýkali dopravných policajtov

DUBNICA NAD VÁHOM / Na okresnom dopravnom inšpektoráte v Dubnici nad Váhom bola rozsiahla razia. Inšpekcia ministerstva vnútra podľa informácií TV JOJ zobrala na výsluch všetkých policajtov. Traja z nich skončili v policajnej cele a obvinili ich. Vyšetrovateľ vypočúval a obvinil aj viacero ľudí, ktorí si tam chodili vybavovať prepisy áut.

Do budovy okresného dopravného inšpektorátu v Dubnici nad Váhom vtrhli policajti so samopalmi v rukách. Dnu vošli v momente, keď tam bolo množstvo ľudí. Na úrade bol stránkový deň a nikto spočiatku nechápal, čo sa deje. "Nabehli sem policajti so samopalmi. Všetci museli ísť von. Čo som videl, všetci si ľahli na zem," uviedol svedok razie.

Raziu podľa informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovania polícia pripravovala niekoľko týždňov. V kanceláriách na dopravnom inšpektoráte nainštalovali kamery a odpočúvacie zariadenia. "Neskôr vyvádzali von policajtov v putách. Počul som, že ich mali odpočúvať, aj kamery tam mali povešané," dodal svedok razie.

"Vyšetrovateľ inšpekcie ministerstva vnútra obvinil štyroch policajtov a trinásť civilov z korupčného trestného činu. Títo policajti boli zaradení na okresnom dopravnom inšpektoráte v Dubnici nad Váhom," uviedla hovorkyňa ministerstva vnútra Andrea Dobiášová.

Policajti podľa informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovania prijímali úplatky od osôb, ktoré vyšetrovateľ obvinil tiež. Všetko má byť zaznamenané na kamerách. Inšpekcia ministerstva vnútra išla na istotu. "Momentálne prebiehajú procesné úkony a preto nie je možné poskytnúť ďalšie informácie," dodala hovorkyňa ministerstva vnútra.

Putovali do väzby

Jedného policajta vyšetrujú na slobode. Ďalší traja skončili vo vyšetrovacej väzbe. Popoludní ich priviezli na špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrice, kde rozhodovali o ich vzatí do väzby.

Po dvoch hodinách sa všetci traja dozvedeli verdikt, že putujú do väzby. "Sudca pre konanie špecializovaného trestného súdu, pracovisko Banská Bystrica vzal všetkých troch do väzby pre obavu z pokračovania v trestnej činnosti. O sťažnosti bude rozhodovať Najvyšší súd," uviedla hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu v Pezinku Katarína Kudjaková.

Podľa informácií TV JOJ z prostredia polície, počas razie zaistili množstvo dôkazov a na výsluch predviedli viac ako 50 osôb.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy