Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tragická smrť: V Ružomberku skočila pod vlak mladá učiteľka
Zdielať na

Tragická smrť: V Ružomberku skočila pod vlak mladá učiteľka

RUŽOMBEROK / Tragédia sa odohrala na železničnej stanici v Ružomberku, kde vo štvrtok počas dňa vyhasli dva životy. Najskôr sa v ranných hodinách postavila pred prichádzajúci vlak mladá učiteľka, podvečer takto skoncoval so svojím životom sedemdesiatdvaročný dôchodca.

Prechádzajúci vlak vo štvrtok predpoludním pri Ružomberku zachytil dvadsaťpäťročnú ženu, ktorá kolíziu neprežila. Incident sa stal približne 300 metrov od železničného priechodu, potvrdila krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová. "Podľa prvotných informácií žena stála pri koľaji, po ktorej prechádzal vlak,“ spresnila. Polícia preveruje ďalšie okolnosti prípadu.

Vo štvrtok sa v Ružomberku odohrala rovnaká tragédia aj o pár hodín neskôr. Na železničnej stanici zachytil rýchlik sedemdesiatdvaročného dôchodcu. Podľa svedkov si Ladislav kľakol pred prichádzajúci vlak, ktorý nemal šancu včas zastaviť.

Dôchodca utrpel pri zrážke zranenia nezlučiteľné so životom. "Je to smutné, že dnes je to už druhý prípad v Ružomberku. Ráno mladá učiteľka no a teraz. Neviem si to vysvetliť, nebýva to často, no dvakrát za deň je veľa," povedal na mieste tragédie obhliadajúci lekár Ľubomír Machyna.

Obzvlášť nešťastná bola aj štvrtková jazda rýchlika smerujúceho z Košíc do Bratislavy. Hodinu a pol pred tragickou zrážkou v Ružomberku padol pod jeho kolesá muž na stanici v Spišskej Novej Vsi.

"Už po výprave vlaku spadol cestujúci pod tento vlak a bohužiaľ došlo k amputácii jeho ľavej nohy. Bol odvezený rýchlou záchrannou službou do nemocnice," informovala hovorkyňa ŽSR Martina Pavlíková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy